Velike daleke ravnine u Rijeci

28. 04. 2014. / 29. 04. 2014.

test2272

Fotografirao Hassan Abdelghani

U riječkoj Galeriji (Korzo 28/1), u petak 2.5.2014., otvara se izložba “Velike daleke ravnine” Olega Morovića, Andija Pekice i Olega Šurana. Izložba će se sastojati od dizajnerskih, slikarskih i pjesničkih ostvarenja, kao svojevrsni uvod u stvaralaštvo autorskog trojca.

Odabrani radovi obuhvaćaju zadnje tri godine dizajnerskog stvaralaštva Olega i Olega (plakati za INK, razne knjige, logotipi, radionice, …), te Andijevog slikarskog stvaralaštva (serija “Veliki Blek, novi pjesnici, prozirni psi i mi, dečki sa Stoje“). Ovi se radovi, uz časopis za poeziju Polet, izlažu kao čiste vremenske činjenice, dok se web sjedište www.nakonjusmo.net predstavlja kao velika arhiva – veliki narativ trojca.

Oleg Morović i Oleg Šuran bivši su učenici Andija Pekice (ŠPUD Pula). Od 2011. godine skupno djeluju kroz likovne izložbe i časopis za poeziju Polet. Šuran trenutno radi na europskom projektu UrbanIxD, te obnaša dužnosti asistenta na DVK/UMAS, Morović radi u tiskari, a Pekica je taman napravio navodnjavanje za pomidore. Troje autora više su puta izlagali na skupnim i samostalnim izložbama u hrvatskoj i inozemstvu. Njihov rad odlikuje visoka vizualna i konceptualna promišljenost.

Izložbu organizira udruga Drugo more.

Tags: , ,

RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.