NONO Art fiera natječaj

29. 07. 2019. / 29. 07. 2019.

Poziv za izlaganje na fažanskom festivalu NONO Art Fiera!

Udruga Prostor urbane kulture poziva likovne umjetnike svih generacija da se prijave na natječaj za izlaganje u okviru prvog festivala NONO Art Fiera u Fažani. Prijave su besplatne. Među izlagačima biti će odabran i dobitnik otkupne nagrade u iznosu od 2000 kn.

Prijave traju od 18.7. do 14.8.2019.

NONO Art Fiera je jednodnevni festival koji će se ove godine po prvi puta održati u Fažani, točnije u dvorištu fažanske Kasarne. Ideja festivala nastala je iz potrebe za događajem koji povezuje i podržava lokalne autore, pruža im mogućnost prezentiranja i dobivanja javnog priznanja. Osim što nastojimo potaknuti razvoj scene koja podržava domaću umjetničku produkciju, ovim događajem nastojimo obogatiti i kulturnu ponudu naše zajednice.

Pravo na sudjelovanje na NONO Art festivalu imaju likovni umjetnici svih starostnih skupina koji djeluju na području Istarske županije. Moguće je prijaviti do pet radova iz područja slikarstva, skulpture, grafike i/ili ilustracije nastalih nakon svibnja 2016. Prijave radova za izlaganje su besplatne.

Odabrani radovi biti će izloženi na otvorenom javnom prostoru u dvorištu prostora udruge. Među izlagačima biti će odabran i dobitnik otkupne nagrade. Izlagače i dobitnika otkupne nagrade birati će stručni žiri kojeg čine Mladen Lučić (muzejski savjetnik za MSUI/MACI) uz dva člana udruge.

Natječaj ove vrste potiče razvoj scene koja podržava domaću umjetničku produkciju i omogućava veću vidljivost lokalnih umjetnika.

Način prijave:

Prijava treba sadržavati sljedeće:
1. fotografije ili sken radova koji se prijavljuju za izlaganje1
2. naslov rada, godinu nastanka
3. tehničke informacije2
4. kontakt info3
5. kratka biografija

DOSTAVA PRIJAVE

Prijave se šalju isključivo putem e-maila na kasarnafazana@gmail.com s naznakom “NONO Art Fiera prijava”. Prijava treba sadržavati word dokument sa specifikacijama rada i kontaktom umjetnika te fotografije radova u jpg formatu.

ROK PRIJAVE

Prijave se zaprimaju zaključno sa 14. 8. u 23:59 sati.

FESTIVAL

NONO art fiera festival održati će se u subotu 24.8. od 17 sati u dvorištu prostora udruge.

Festival financijski podržava TZ Fažana kroz program Kulturno ljeto.


  1. slika rada u min. rezoluciji 2000px 

  2. dimenzije, tehnikai i sl. 

  3. tel, mail, web… 

Tags: ,

RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.