Godišnja izložba ŠPUD-a

06. 05. 2014. / 06. 05. 2014.

spud_8_img01
 

Osma po redu godišnja izložba Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli1 otvoriti će se 7.5.2014. u 12 sati, u galeriji Multimedijalnog centra Luka, subgaleriji MUL i galeriji Anex (Istarska 30, Pula). Presjek godišnjeg stvaralaštva učenika ŠPUD-a (a godišnja produkcija ŠPUD-a je enormna) obuhvatiti će radove nastale na sva četiri odjela (grafički, kiparski, slikarski i tekstilni) kao i radove nastale u sklopu radionica koje su učenici škole pohađali (primjerice ŠPUD14).

Važnost ove škole dobro je poznata učiteljima i učenicima (sadašnjim i prošlim) – njena posebnost jest u metodologiji, odnosu učenik-učitelj, te sama priroda specifičnog područja edukacije2. ŠPUD je iznjedrio brojne generacije umjetnika, dizajnera, prosvjetitelja i ostalih kulturno-društvenih aktera.

Neki od danas utjecajnijih i perspektivnijih istarskih i hrvatskih autora bivši su učenici ove škole.

Izložba ostaje otvorenom do 22.5.2014.

spud_8_img

Vizual izložbe “ŠPUD08AM”


  1. Često nazivana “umjetničkom” školom (što je zapravo prilično pogrešan naziv škole – radi se o primijenjenim umjetnostima i dizajnu). Starije su generacije učenike ŠPUD-a poznavali kao pulske grafičare

  2. Edukaciju u području umjetnosti, primijenjenih umjetnosti i dizajna zahtjeva praksu, široku humanističku naobrazbu, te podrobno proučavanje tehničkih i teoretskih aspekata struke. Podjela u četiri odjela omogućuje rad u manjim grupama pridonoseći mentorskom pristupu edukaciji. 

Tags: , , ,

RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.