NLV – CD cover

10. 05. 2014. / 06. 12. 2015.

Nikol, Luka i Vedran – Luka, Nikol i Vedran

Nikol, Luka i Vedran – Luka, Nikol i Vedran; Fotografirao Zlatko Gotovac

Nikol, Luka i Vedran su iz Pule. Kad smo imali dijeljenje 40-og Poleta u Makini su uletili po Polet, ali morali su malo svirati da bi ga dobili. I svirali su dobro.

“Čekaj čekaj malo Oleg… Ti si im srao da moraju svirat za Polet, i srao si im da nemaju pojma, i na kraju su te isfurali – sviraju ful dobro.”

“A dobro… Je da, isfurali su me… O.K. su.”

Onda su nas zvali da im napravimo kaver za cede. I napravili smo im kaver. I plakat će biti skoro. Spot nismo. Ali hoćemo. Jednom. Bez beda.

NLV_prev_b

Prilično loš preview CD covera

I šta kažu na kaver?

“Iznenadili smo se sa motivima koje ste koristili, u potpuno pozitivnom smislu. Komentari naših slušatelja bili su odobravajući, sa dodatkom da ste potpuno pogodili atmosferu EP izdanja. Iznenadili smo se jer je svatko od nas imao svoju posebnu zamisao kako bi cover EP-a trebao izgledati. Upravo smo zbog toga bili jako zadovoljni – jer ste dočarali atmosferu EP-a iz sasvim druge perspektive od one naše.”

Kažu da sviraju folk / indie folk. “Sviramo akustični indie. Oduvijek smo se bavili glazbom i prošle godine u srpnju odlučili smo da bismo htjeli u te vode uči malo ozbiljnije te smo tako napravili ovaj bend. Ne pristupamo glazbi sa određenog filozofskog stajališta. Vodimo se osjećajima i slobodom.”

EP im se zove “… and who are you?”. Pjevaju na engleskom. Snimili su ga u studiju Partyzan. Kažu kako su počeli svirati u srpnju prošle godine (na trećem Terraneo festivalu), nakon čega su ga uz financijsku potporu Upravnog odjela za kulturu Istarske županije u suradnji sa Marijanom Jelenićem (Nola; postaje im producentom), Dušanom Kranjcem (2Cellos; bubnjevi) i Sandrom Peročevićem (kontrabas) 21.4.2014. izdali.

E, da – koristili smo pismo Miłosz (Andrija Mudnić, Luka Reicher i Marko Hrastovec).

U nastavku je kratki video zapis posljednjeg poslovnog sastanka sa glazbenim trojcem


 

English

Nikol, Luka & Vedran are two nice guys and girl from Pula. After they sang at our 40th Polet event in Makina, they asked us to design CD cover for their EP “… and who are you?”. It took us a while, but we finally got around to it…

 

nlv_03

nlv_02

nlv_01

nlv_04

Tags: , , , , , ,

RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.